lauantai 24. joulukuuta 2016

Huikea vuosi 2016

Nyt kun vuosi 2016 lähenee loppuaan ajattelin pitkästä aikaa (3 vuoteen) laittaa vähän ylös mitä meillä on tapahtunut kuluvan vuoden aikana.
Olemme alottaneet kasvattamisen 2010 syntyneellä pentueella ja sen jälkeen meille on tullut 23 pentuetta ja 129 kasvattia. Tämä tarkoittaa myös sitä että tämän 6 vuoden aikana meille on tullut Soldalens perheeseen mahtava määrä upeita ihmisiä ja perheitä. Osa aktiivisemmin mukana, osa rakastavana perheenä uudelle perheen jäsenelle.

Pentueet 2016

25.2. meille syntyi pentue jossa isänä on Monty ja emänä oma kasvattimme Irma (Soldalens Chocolate Kiss) jonka omistaa Tolosen perhe Nokialta. Tässä pentueessa oli kaksi poikaa, joista toinen, Morris,  jäi meille ja Rense muutti sitten Käyhkön perheeseen Jyväskylään.
toinen pentue syntyi vain muutamaa viikkoa myöhemmin kun Irman äiti Daisy, (Soldalens Apple Crumble) synnytti 8 pennun pentueen isänä Waterline House Blend.
13.9. syntyi vielä upea 10 pennun Sirkus pentue, jossa emänä oli meidän Donna (Chablais Soldalens Primadonna) ja isänä Mambrinos Black Cap. Kaikille pennuille löytyi kivat kodit ihan ympari suomea ja menipä siitä yksi urospentu Venäjälle.
Tämän vuoden viimeinen pentue syntyi 27.11 kun Diva (Irin Angel Jeniel Fox Trot at Soldalens), jonka omistaa Aivion perhe Nokialta,  synnytti 4 pennun pentueen isänä oli Sandylands Aim To Please. Tämä oli mielenkiintoinen astutus koska sperma oli pakastettu vuonna 2004. Tästä pentueesta meille kotiin on jäämässä musta tyttö, mutta luovutus tällä pentueella on vasta ensi vuonna.
Onnea kaikille uusien Soldalens pentujen omistajille.

Harrastukset

Usampi kasvattimme  kävi kokeilemassa erilaisia harrastuksia ja menestystä ja hyvää mieltä oli tarjolla monessa paikassa. Taippareitakin yritti useampi koira ja muutamia läpimenneitä mainitakseni esimerkiksi Demi Soldalens Chocolate Candy ja meidän Lillan Soldalens Leonore Lilian. Molemmat valioituivat myös tänä vuonna. Näyttelyissä kävi tänä vuonna noin parisenkymmentä eri koiraa ja menestystä ja hyviä tuloksia tuli kyllä hienosti.

Näyttelyt

Indy kävi tänä vuonna 6 näyttelyä joista se voitti 3 saaden vuoden aikana 3 CACIBia ja 1 VaraCACIB. Parhaiten meillä taisi mennä toukokuussa Helsingin KV jossa Indy oli VSP ja Lillan ROP. Lisäksi Donna oli PN3 ja Lola PN4. Helsinki oli meille muutenkin ihan kivan menstyksen kaupunki kun 27.8 Melli (Soldalens Lady Marmalade) oli VSP saaden sertin. Mellin omistaja on Kati Hokkanen. Elokuun 5. Kuopiossa KV näyttelyssä Manu (Soldalens Northern Bell) oli ROP saaden sertin ja CACIBin ja heti seuraavana päivänä sai sertin ja valioitui.
Virossa käytiin useamman kerran ja siellä muutama mainittava juttu. Demi ja Frida keräsivät vuoden aikana 3 sertiä Virossa ja valioituivat sitten myöhemmin syksyllä, Demi taipparissa samana viikonloppuna kun Frida (Soldalens Victoria Ingrid) oli ROP ja RYP-2 Rakveressä ja tuli Eestin ja Suomen valioksi. Lillan teki saman tempun muutama viikko aikaisemmin Tallinnassa. Muita upeita suorituksia ja tuloksia oli lukuisia, mutta kaikkein tärkeintä on se että ihmiset lähtevät mukaan pitämään hauskaa. Voitto ei ole tärkein vaan mukava yhdessäolo. kesän telttailuja odotellaan

Valiot

Dora tuli Narvassa 27.11 Eestin juniori muotovalioksi
Manu Suomen muotvalioksi saaden sertit Kokkolassa heinäkuussä, Kuopiossa ja Kurikassa elokuussa
Lillan Eestin ja Suomen valioksi Syyskuussa
Frida Eestin ja Suomen valioksi Lokakuussa
Donna Eestin valioksi Kesäkuussa
Demi Eestin valioksi Lokakuussa

Vuoden loputtua on kiva aloittaa uusi vuosi näillä pohjilla. Meidän harrastuksen pohja ja perusta on meidän mahtavat perheet, joita toivomme lisää mukaan varsinkin nyt näistä tämän vuoden pennuista. Rohkeasti kysymään neuvoa, me autamme kaikessa missä apua tarvitaan. Meidän kausi alkaa Turussa tammikuussa 2017 Toivottavasti ensi vuosi on vielä parempi kuin kuluva.

Lopuksi hyvää loppuvuotta ja upeaa uutta vuotta 2017

Marina ja Jarkko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti